Καλοκαιρινή Αναπόληση

Το πήρε η πρωινή δροσιά το καλοκαιράκι, τώρα, στο τέλος του Αυγούστου. Για ένα λεπτό, νιώθω πως έχει παγώσει ο χρόνος και συνειδητοποιώ πόσο γρήγορα έχουν περάσει όλα… Πώς περνάει έτσι ο καιρός; Μια κλισέ φράση για να συνοψίσει την ευτυχία τριών μηνών. Δεν θες και παραπάνω καιρό για να γίνεις ευτυχισμένος. Φτάνουν αυτοί οι μήνες ζεσταμένοι απ’την αγκαλιά της οικογένειας και δροσισμένοι απ’την γλύκα καινούριων συναισθημάτων.

Ελάφρυνε λίγο το μυαλό, λίγο απ’την Κορόνα, λίγο απ’τη χαλάρωση, λίγο απ’τα “χαμογελάκια”… Γέλασε και λίγο η καρδιά, έλαμψαν δυο ζευγάρια καταπράσινα μάτια κάτω απ’τον έναστρο θαλασσινό ουρανό. Περπάτησαν τα πόδια με έξι διαφορετικούς τρόπους για να μιμηθούν το ντόπιο στυλ. Γνώρισε η ψυχή ξανά ανθρώπους που είναι συνοδοί ζωής είκοσι χρόνια σχεδόν. Δεν ήταν και λίγη η περιπέτεια τούτο το καλοκαίρι.

Ήταν το καλοκαίρι της αναζωογόνησης, του ξανανιώματος, της ζωής και της ευτυχίας. Τσουβάλια ευτυχίας από ανθρώπους αγαπημένους και καινούριους που σφύζουν ζωή. Νέοι και παλιοί μου έμαθαν το νόημα της ζωής και το ένιωσα ξανά, το θυμήθηκα!. Το ένιωσα έξι διαφορετικές φορές με τρεις ίδιους ανθρώπους αγαπημένους. Το ένιωσα αγκαλιά ένα βράδυ που με πήρε κουλουριασμένη γαλήνιος ύπνος. Το ένιωσα ακούγοντας πρωτάκουστα λόγια υπομονής και αγάπης απ’την αρχή. Το ένιωσα κάθε φορά που κοίταζα πίσω, αποχαιρετώντας το κόκκινο αυτοκίνητο…

Οι άνθρωποί μου, που πέρασαν ένα καλοκαίρι, τρεις ή δύο μήνες, μαζί μου, με πήραν απ’το χέρι, με οδήγησαν στον δρόμο για την ευτυχία. Μα κυρίως, μου δίδαξαν πως η ευτυχία δεν είναι σύμπτωση· είναι επιλογή.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s